Piškotki

Junij 2021

Anina zvezdica, zavod za pomoč socialno ogroženim, je zasebni zavod, ki je v Sloveniji registriran z matično številko 6198490000 s sedežem Na jasi 7, 1236 Trzin, Slovenija, EU (»Mi«) kot upravljavec vaših osebnih podatkov na svoji spletni strani uporablja piškotke.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik in navadno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek, življenjsko dobo piškotka in njegovo vrednost (naključno generirano edinstveno številko).

Sam piškotek ne vsebuje in ne zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je lahko spletni strani v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev, npr. da si zapomni vaše uporabniško ime in geslo za prihodnjo registracijo. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Namen piškotkov

Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strani. Interakcija med vami in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. S tem se prihrani čas, brskanje po spletnih straneh pa postane bolj učinkovito.

Naši piškotki

Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so začasni, nekateri pa se za določeno obdobje shranijo na vašo napravo, tudi ko našo spletno stran že zapustite. Z začasnimi piškotki merimo število obiskovalcev spletne strani, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani. S shranjenimi pa hranimo kontaktne podatke za kasnejše obiske spletne strani, tako da vaša prijava naslednjič ni več potrebna oz. se spletni prikaz vsebine prilagodi vaši napravi. Uporabljamo tudi shranjene piškotke, ki izvirajo z drugih spletnih mest, npr. s Facebooka, Twitterja, Googla in drugih.

Poleg naštetih uporabljamo tudi piškotke, s katerimi ugotavljamo, kako se premikate po naših spletnih straneh, katere vsebine vas zanimajo in kako dolgo je trajal vaš obisk. Na podlagi tega lahko urejamo vsebino spletnih strani in jo prilagajamo vašim potrebam.

Podatke, ki jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo izključno v statistične namene ter v namene zbiranja demografskih podatkov in zanimanj obiskovalcev (a le tako, da ni možno ugotoviti vaše identitete), za ugotavljanje težav s strežnikom in urejanje spletnih strani.

Seznam vseh piškotkov je prikazan v spodnji tabeli:

Stik z nami

Če imate glede piškotkov kakršno koli vprašanje ali pripombo, smo vam na voljo na e-poštnem naslovu: [email protected].